Werkwijze

De werkwijze van HIP Coaching

De belangrijkste stap: Pak die telefoon en bel me. Een e-mail sturen mag natuurlijk ook. Vertel me waarom jij denkt mij nodig te hebben. Dan plannen we samen een intakegesprek in hier op mijn praktijk.

Intakegesprek
Voor kinderen: Indien je een intake hebt voor jouw kind, dan spreek ik graag eerst alléén met de beide ouders. We bespreken de hulpvraag en ik vertel over mijn werkwijze en laat verschillende werkvormen zien. Samen bepalen we de doelstelling.

Voor volwassenen: Tijdens het intakegesprek leren we elkaar beter kennen. Ik vertel over de werkwijze van HIP Coaching en laat diverse werkvormen zien. Samen kijken we naar jouw hulpvraag of -vragen en bepalen we de doelstelling. Welke werkwijze past het beste bij je en waar voel je je prettig bij. Aan de hand van dit gesprek bepaal je zelf of je de coaching wil starten.

Werkwijze

Coaching
Voor kinderen: We ontdekken en verleggen grenzen door activiteiten te ondernemen die het kind wil doen. Hierbij werk ik met verschillende technieken zoals rollenspellen, gesprekjes, creatieve vaardigheden, teken- en spelopdrachten, visualisaties. Ook heb ik mijn licentie voor het COACHEE-spel dat ik vaak inzet. HIP Coaching werkt met het kind zelf, maar mocht de aanwezigheid van ouders nodig zijn dan krijgen zij uiteraard ook een uitnodiging. De sessie voor kind is één uur.

Voor volwassenen: De hulpvraag is al in beeld en door middel van verschillende werkvormen zal datgene belicht worden, wat gezien mag worden. We gaan aan de slag met om zoveel mogelijk zelfinzicht te krijgen. De sessie voor volwassenen is één uur tot anderhalf uur.

Voor beiden: Bij een buitensessie geef ik dat van tevoren aan, zodat we op locatie kunnen afspreken.

Einde traject
Voor beiden: Tijdens het hele coaching traject werken we samen naar een doel. Wanneer je dat doel hebt bereikt, krijg je het vertrouwen dat je zelf verder kan. Je krijgt van mij tools mee om aan jezelf te blijven werken. Zie het als een soort rugzakje: je hebt niet alle tools op hetzelfde moment nodig. Maar je kan de tools eruit halen op het geschikte moment.