Over HIP

HIP Coaching

Dit is HIP Coaching

Mijn naam is Marianne de Baan, eigenaresse én coach van HIP Coaching. HIP Coaching is sinds 2021 een combinatie van HIP Coaching Westland en HIP Kindercoaching.

HIP Coaching
HIP Coaching coacht kinderen en volwassenen op een laagdrempelige manier. Mijn aanpak is die van een nuchtere Westlander: helder en no nonsens. Ik zie het grotendeels als mijn missie: mensen laten zien dat je niet faalt wanneer je om hulp vraagt, of als je een coach bezoekt. Hulp zoeken maakt je juist sterker. Je krijgt inzichten en tools, waardoor je zelf weer verder kan. Het is sowieso mijn missie om mensen te helpen en laten zien dat het heel waardevol is om aan zelfreflectie te doen.

“Hulp vragen en accepteren maakt je juíst sterker.”

Ik weet dat het een spannend moment kan zijn om de stap naar coaching te zetten. Met name voor volwassenen, die het écht lastig vinden om over zichzelf of hun emoties te praten. Tegen diegene zeg ik: kom maar gewoon langs. Kom maar voelen hoe het is. Je zit niet direct aan me vast en een traject duurt zeker geen jaren.

Die speciale aanpak is gelukkig per persoon anders en dus voor iedereen uniek. Samen met jou kijk ik naar jouw behoeftes, naar wat jij op dit moment én op de lange termijn nodig hebt. Vervolgens bepalen we samen een route, oftewel een leercurve.

Praktijk
Ik ben ontzettend trots op mijn praktijk. Lekker vertrouwd, laagdrempelig, uitnodigend en stoer. Dat is op en top Westlands, dat is op en top wie ik ben én wat mijn werkwijze is.

Over HIP Coaching

Over coach Marianne

Ik ben Marianne de Baan, moeder van 4 kinderen die stuk voor stuk leuke uitdagingen bieden. Ik heb altijd met volwassenen en kinderen gewerkt: zowel in de dagopvang als de BSO. Tijdens mijn werk bij de BSO merkte ik dat er altijd wel een kind bij was die niet lekker in zijn of haar vel zat. Dat heeft me aan het denken gezet.
Therapeut wilde ik niet worden, ik wilde wél mensen helpen en coachen. Dat is de reden waarom ik de coach-opleiding heb gedaan en bewust heb gekozen om kinderen én volwassenen te coachen. Ik vind dat iedereen het verdient om lekker in zijn vel zitten en zich te kunnen ontwikkelen.

Als coach wil ik graag bijdragen dat ieder mens – groot of klein – gezien wordt. Verbinding, authentiek en zelfreflectie zijn de kernwoorden van mijn coachingstrajecten.

“Iedereen verdient het om lekker in zijn vel te zitten, en zich te kunnen ontwikkelen.”

Verder ben ik echt een buitenmens. Daarom ga ik graag tijdens sessies met je de natuur in om daar oefeningen te doen. Inzichten komen vaak makkelijker tijdens een activiteit.

Bekijk eventueel ook onze retraite voor een weekend ontspannen in de natuur.

Over HIP Coaching