Retraite in Nederland

Retraite

Retraite… bij het woord retraite denk je misschien aan een klooster of een retraite centrum. Hip Coaching bedoeld ‘retraite’ anders.

“Wat wij in Frankrijk doen, moeten we toch ook in Nederland kunnen doen?” Dit is wat wij pas naar elkaar uitspraken. En ja, dat kan natuurlijk!

In samenwerking met wandelcoach José Eberwijn organiseert HIP Coaching meerdere keren per jaar een retraite in Nederland. We verblijven op 101 km van het Westland, in het plaatsje Alphen (Noord-Brabant). Het is de ideale omgeving om te genieten en tot rust te komen en om te werken aan jezelf.

Wij verblijven in retraitecentrum Oard, een plek met een eigen ziel. Oard komt uit een Brabands dialect, het betekent aarde of grond. De mensen zeggen daar ook wel “Ik heb hier ne goeien oard”. En dat betekent “Ik voel me hier thuis”. En dat is precies wat wij ook voelen!

Even ertussen uit

We kruipen graag even ertussen uit. Een retraite in Alphen staat in het teken van ontspanning, er even tussen uit en genieten van tijd voor jezelf. Je doet het ook écht voor jezelf, met name door zelfverdieping en onthaasten. Met een wijntje in de hand en met een lekker stukje kaas erbij.

Tijdens een retraite krijg je ieder dagdeel een opdracht voor persoonlijke verdieping. Een opdracht die steeds weer anders is: creatief, zelfreflectie, verschillende werkvormen, wandelopdracht (stukje fysiek maar laagdrempelig). Er is ook voldoende tijd voor jezelf.

Bekijk het retraitecentrum Oard.

Besloten groep

Wil je een retraite voor een besloten groep? Bijvoorbeeld een vriendinnenweekend, werkuitje of teambuilding? Dat kan ook! We maken in overleg met jou een weekend op maat. Mail ons voor de prijs en de mogelijkheden.

Retraite in Frankrijk

Kosten retraite Nederland

De kosten voor een retraite in Alphen bedragen € 599,00 p.p. in 2023

Hierbij zit het volgende inbegrepen:

  • 2x overnachting op een 2-persoonskamer met eigen douche en toilet*
  • Toeristenbelasting
  • Beddengoed en handdoeken
  • 2x ontbijt, 2x lunch en 2x diner
  • Koffie, thee, water en tussendoortjes
  • Wifi
  • Coaching en alle materialen

* Meerprijs 1-persoonskamer is € 100,00.

Kijk in onze agenda voor alle data en meld je aan.

José Eberwijn

HIP Coaching organiseert meerdere keren per jaar een retraite in Frankrijk in samenwerking met wandelcoach José Eberwijn.

“Mijn naam is José Eberwijn. Sinds 2013 ben ik wandelcoach en inmiddels ben ik heel veel wandelingen met mooie gesprekken rijker.

Het wandelen in de natuur geeft je een vrij en fijn gevoel. Omdat we in een rustig tempo naast elkaar wandelen gaat praten vanzelf. Er zijn talloze oefeningen te doen waarbij de natuur jou een mooi inzicht kan geven.

In 2016 zijn Marianne en ik gaan samenwerken. Onze krachten bundelen en mooie dingen neerzetten, waaronder de weekenden in Frankrijk. Daar zijn we super trots op.”